Yaprak Dökümü


Fenerbahçe'de yaprak dökümü erken başladı. R.Carlos ve Deivid, Sarı-Lacivertli takıma veda etme hazırlığı yaparken bu kez de Daniel Güiza Türkiye'de mutsuz olduğunu belirterek ayrılık sinyalleri vermeye başladı. Daniel Güiza Fenerbahçe'ye 14 milyon euro gibi rekor sayılabilecek bir ücretle transfer oldu. Ancak omzundaki apoletleri oldukça yüksekti. İspanya gol kralı ünvanı ona epeyce kredi sağladı. Fenerbahçe yönetimi basit bir mantık yürüterek Henry, Nistelroy, Etoo, Kanoute, Raul gibi yıldızların olduğu bir ligde Güiza gol kralı oluyorsa bu adamın kumaşı iyi dediler ve "Okçu" lakaplı golcünün arkasında durdular.


Güiza'nın Fenerbahçe'deki ilk yılı tam anlamıyla fiyaskoydu. Attığı değil kaçırdığı gollerle sürekli gündemdeydi. Taraftarın da sabrı kalmadı. Nede olsa Kezman'dan dilleri yanmıştı bir kere. İspanyol golcü bu yıl da geçtiğimiz yıldan farklı bir görüntü çizemedi. İlk maçta Denizli ağlarını 2 kez sarsıp geçmişteki kötü izleri silmeye çalışırken tekrar duraklama dönemine girdi.


Anlaşılan İspanyol golcü de Fenerbahçe'den umudunu kesmiş. Türkiye'den ayrılmak istediğini de açıkça dile getiriyor. Ancak şu da bir gerçekki; Güiza bu performansıyla hangi takımda oynamayı planlıyor. Fenerbahçe'de Semih'in olmadığı bir dönemde bile Daum tercihini forvet olmayan Kazım'dan yana kullanıyor. Fenerbahçe'de bile kadroya giremeyen Güiza'nın Avrupa'da şansı oldukça az. Bu nedenle Güiza bu tür açıklamaları yaparken biraz daha düşünmeli...

0 yorum: