Fark Var


Beşiktaş'ın Almanya'da 1 puan alması sanırım biraz fazla abartıldı. Hemen hesaplar yapılmaya başlandı. İçerde Wolfsburg ve CSKA'yı yenecek ve 7 puanla gruptan çıkılacak. Mustafa Denizli'den de bunun teyidi alınınca siyah beyazlılar galibiyet parolasıyla sahaya çıktı. Ancak bu gece bir terslik vardı. Taraftarlarda öyle coşkulu değildi. Sanki kötü bir şey olacağını önceden tahmin etmişlerdi. Nitekim de korkulan oldu ve 3-0'lık skor Beşiktaş'ın umutlarını tüketti.



Aslında bu sonuca çok da şaşırmamak gerekiyor. Wolfsburg'un ve Beşiktaş'ın ilk 11'lerine bakınca bu farkı herkes rahatlıkla görecektir. Beşiktaş'ın Ekrem, İbrahim Kaş, Uğur İnceman, Serdar Özkan, Hakan Arıkan gibi oyuncularla Şampiyonlar Ligi'nde başarı yakalaması ne kadar mümkündür. Diğer tarafta Wolfsburg'un kadrosuna baktığınızda Benaglio (İsviçre Milli Takımının kalecisi), Obafemi Martins bu yıl Newcastle'dan 10 milyon euro'ya transfer edilmiş. Yani Beşiktaş Tabata için 10 milyon euro verirken Wolfsburg ise aynı paraya Martins'i transfer ediyor. Dzeko ve Misimoviç Bosna Hersek Milli takımının yıldız isimleri. Ricardo Costa ise Porto'nun Şampiyonlar Ligi Kupasını kazandığı kadroda yer alan tecrübeli bir isim. Kadrodaki fark böyle olunca skor tabelasındaki 3-0'ı da doğal karşılamak gerekiyor sanırım.


Ayrıca Dzeko ve Misimoviç'i izleyince şunu düşünmeden de geçemiyorum. Son yıllarda Avrupa'nın futbol olarak yükselen değeri şüphesiz Bosna Hersek. Milli takımda oynayan futbolcuları ise Avrupa'nın köklü takımlarında forma giyiyor. Ülkemize baktığımızda ise 4 büyük takımda 1 Boşnak futbolcu bile göremiyoruz. Umuyoruz futbolu günden güne gelişen Bosna Hersek'in iyi isimlerini de Türkiye'de izleme şansımız olur.

0 yorum: