Sporcunun Gece Hayatı Olur mu?

Kamuoyunda yıllarca tartışılan bir konudur sporcuların gece hayatı meselesi. Kimi eleştirmenler sporcuların gece hayatı merakına ılımlı yaklaşsalar da, çoğunluk bu konuda karşı tarafta duruyor. Özellikle futbolcular konumuzun başında geliyor. Çünkü bu gençleri en çok gecelerde görüyoruz. Aslında olaya şu açıdan bakmak gerekir. Bir futbolcu eğer sportif yaşamını olumsuz yönde etkilemiyorsa sigara da içer, alkol da alır, gecelerde de gezer. Hatta, R.Madrid'in yıldız isimlerinden Guti "Sabah 6'ya kadar diskolarda şimdi olurum, 60 yaşında değil" diyerek gece hayatını savunanlardan biri olduğunu açıkça gösteriyor.


Ülkemize bir göz attığımızda ise Arda, Colin Kazım, Sabri gibi birçok futbolcuyu gecelerde görmemiz mümkün. Sonuçta şunu da düşünmek gerekir. Arda Türkiye'nin en yetenekli futbolcularından biri. Yakışıklı mı yakışıklı. Parası var mı var. Şöhretli mi şöhretli... Ee ozaman Arda bu işin güzel tarafından hiç mi yararlanmayacak. Tabii ki yararlanacak. Ama sorun şu ki, daha 19-20'li yaşlarda trilyonları cebine koyup, lüks arabalara binip bu yükü kaldıramamak. İş böyle olunca da, bir anda unutulanlar listesine dahil oluyorlar. Bunlara örnek verecek olursak; Burak Yılmaz, Gökhan Emreciksin, İbrahim Akın isimleri ilk akla gelenler. Büyük umutlarla transfer edilip sonra ise kariyerine hedefi daha küçük takımlarda devam eden isimler...

Sonuç olarak futbolcular dozunu kaçırmadığı sürece sosyal hayatlarını devam ettirmesi gerektiğine inananlardanım. Bilmem siz de bana katılır mısınız?

0 yorum: