Hakan Şükür'ün Mirası...


İngiliz theoffside.com adlı internet sitesi, son 9 yılda İtalya Ligi Seri A takımlarına transfer olmasına rağmen başarısız olan, onların deyimiyle de "balon transferlerini" yazmış. Listede bizim Hakan Şükür de yer alıyor. Tabii bu haberi atlamayanlar hemen konuyu forumlara taşımış. Adı çıktı ya bir kez "Torinolu Şaban" diye herkes ordan vurmaya çalışıyor. Ancak Hakan Şükür'üeleştirenler bazı konulara da dikkat etmeleri gerekiyor. Hakan Şükür'ün yurt dışında başarılı bir performans sergileyemediği açıkça ortada ama şu da bir gerçekki Hakan Şükür Türk futboluna damga vurmuş yaşayan bir efsanedir. İsterseniz Türk futbolunun "Kral" lakaplı futbolcunun kariyerine bir göz atalım:

Türkiye Ligi'ndeki kariyeri:
Hakan Şükür rakip filelere gönderdiği 249 golle Türkiye ligi tarihinde en fazla gol atan ismidir. 3 kez gol kralı olan Hakan Şükür, 3 kez de asist kralı olmuştur. Türkiye Ligi tarihinde 8 kez de şampiyonluk yaşamıştır. İlginçtir ki kariyeri boyunca da sadece 1 kez kırmızı kart görmüştür.

Türk Futbol Tarihindeki Kariyeri:
Hakan Şükür; hem Galatasaray'ın, hem Türk Milli Takımı'ın, hem Türkiye Ligi'nin, hem de Türk Futbol Tarihi'nin en fazla gol atan futbolcusudur. Ayrıca dünyanın en çok gol atan Türk futbolcusudur. Kariyerinde attığı 395 golle Dünyanın en çok gol atan Türk futbolcusudur.

Milli Takımdaki Kariyeri:
Hakan Şükür 85 yıllık milli takımın tarihinde en fazla gol atan futbolcudur. 112 kez Ay yıldızlı formayı giyen Hakan Şükür Dünya Kupası Finalleri'nde Türkiye'nin Güney Kore ile yaptığı üçüncülük maçında, maçın başlama vuruşundan 9 saniye sonra attığı gol, Dünya Kupaları'nda atılan en erken gol olarak tarihe geçmiştir.

İngiliz internet sitesinin haberini okuyup Türk futbolunun yaşayan efsanesini tartışmadan önce sanırım bunları da dikkate almak gerekiyor. Hakan Şükür bir bakıma da kendini eleştirenlere kariyeriyle cevap veriyor.

0 yorum: