Başarının Sırrı




Ligde Galatasaray'ı yenerek liderlik koltuğunu rakibine kaptırmayan Fenerbahçe, geçen seneye oranla büyük bir değişim yaşıyor. Geçtiğimiz yıl 10.haftada sadece 16 puan toplayabilen Sarı-Lacivertliler bu sezon ise 27 puanla zirvede yer alıyor.



Peki Fenerbahçe'de bu denli değişim nasıl gerçekleşti? Geçtiğimiz yılki kadroya Mehmet Topuz, Christian, Bilica ve Santos gibi ilk 11'de oynayabilecek isimler dahil edildi. Takımın oyuncu kalitesi tabii ki daha da arttı. Ancak en büyük fark teknik direktör değişimiyle gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl Aragones'in çalıştırdığı Fenerbahçe ligi 61 puanla 4.sırada tamamlayabilmişti. Aragones'in antrenmanlardaki sert tavırları birçok futboluyu kendi içine kapatmıştı. Futbolcular Aragones'in tepkisini alacak diye basın mensuplarının yanına dahi gelmeye korkuyorlardı. Hatta Fenerbahçe'yi takip eden birçok gazeteci bile Fenerbahçe'nin İspanyol çalıştırıcıyla yollarını ayırması gerektiğini düşünüyordu.



Daum'un göreve gelmesiyle de kulüp içindeki birçok birim mutlu bir döneme 'merhaba' dedi. Alman teknik adam öncelikli olarak geçtiğimiz yıl ortadan kalkan takım içindeki iletişim konusuna el attı. Antrenmanlarda yardımcı antrenör Roland Koch'un önderliğinde eğlenceli aktiviteler gerçekleştirilerek futbolcuların kaynaşması sağlandı. Kimi zaman çifte telli oynadılar kimi zaman da o hafta iyi oynayan futbolcuya ödül verdiler.




Son antrenmanda ise ilginç görüntüler yaşandı. Daum Galatasaray maçında iyi oyun sergileyen 3 futbolcusunu ödüllendirdi. Antrenman sahasına kasalardan oluşturulan bir platformla mini bir tören gerçekleştirildi. Maçın yıldızı seçilen Alex'in başına bir "sultan kavuğu" konulurken futbolcuların oldukça neşeli olduğu gözlendi. Şu bir gerçek ki Daum'un oturttuğu bu sistem oldukça işe yaramış görünüyor. Belki de Aragones de futbolculara bu sıcaklıkla yaklaşabilseydi başarı da bu şekilde gelmiş olurdu.

0 yorum: